Smartlog v3 » "Jeg kan undvære - ikke nøjes!" » Når det rabler for de folkevalgte!
Opret egen blog | Næste blog »

"Jeg kan undvære - ikke nøjes!"

Her kan komme indlæg om alt imellem himmel og jord!

Når det rabler for de folkevalgte!

20. Jul 2014 21:42, palsbo

Lad mig slå fast: Jeg er glødende tilhænger af EU. Udviklingen har ikke givet håb om at den modnende civilsation skulle medfører mindre ufred og krig. Derfor tror jeg at EU er den bedste sikring af freden i Europa.

Når det er sagt, er jeg ikke altid lige imponeret over de beslutninger de folkevalgte træffer i EU-parlementet - og for den sags skyld heller ikke i de nationale parlementer - inklusive vores eget.

Vi kender alle sagen om de krumme agurker. Bortset fra atvære latterligt, var det også en belsutnign der bragte forædlingen af agurker fra at handle om smag og kvalitet, til at handle om krumningen på tingesten. I bedste fald en hemsko for udviklingen. De fleste kan se det tåbelige i agurkesagen, men det er bestemt ikke den eneste af slagsen. Andre sager gemmer sig fra den almindelige offentlighed ved at påvirke en bestemt branche, men derved også forbrugerne af denne branches produkter.

Senest har EU-parlementet i deres visdom besluttet, at mobiltelefoner i Europa fra næste år skal være forsynet med et bestemt stik til opladning (USB-micro).

Det kunne ved første øjekast virke som en fornuftig ting, men ved nærmere eftertange viser det sig at være en uendelig snævertsynet og kortsigtet beslutning.

Vi kender alle problemet med en mobiletelfon der ikke er opladet og som kræver mange timers opladning. Problemet er i øvrigt det samme med el-biler, men dem er vi færrer der er afhængige af.

Heldigvis er der forskere der forsøger at løse de tekniske problemer med opladningstiden på batterier. Det er rent faktisk muligt at oplade en mobiltelefon på blot 30 sekunder med moderne teknollogi.

Lidt hovedregning. Et mobiltelefon batteri har normalt en ydelse på omkring 2000 ma/h. Det betyder at det kan yde 2000 miliampere i en time (groft sagt), men det betyder også, at det vil kræve en ladning på ikke under 2000 miliamper at oplade det på en time. Har man kun 1000 miliampere til rådighed, vil det tage min. 2 timer. Skal det oplades på 30 sekunder, vil det kræve 120000 miliampere - eller ca. 120 ampere. Det er en gannske voldsom strømstyrke som vil kræder en helt anden form for stik end det EU-dikterede USB-micro stik.

Vi må altså som borgere i EU stå udenfor udviklingen og affinde os med i fremtiden at skulle bruge timer til opladning hvor mobiler i andre dele af verden vil kunne oplades på et halvt minut.

Det kan man da kalde kortsigtet lovgivning.

EU-parlementet har også pålagt en enkelt virksomhed i IT-branchen - Microsoft - at brugerne ved installation af Microsofts systemer skal gøres opmærksom på at der kan vælges andre browsere end den Microsoft har leveret med.

Ingen tvivl om at lobbyistern her har vundet en stor sag.

Tilbage står så en forventning om, at vi ved køb af en ny bil, skal tage stilling til hvorledes den skal bygges - af originale dele eller tredieparts reservedel!!!

Det må jo være en naturlig konsevens af parlementets pålæg til Microsoft.

Ses denne belsutning - som jo er affødt af Microsofts dominerede stilling på markedet - i forhold til Apple, så må man undres over at Apple er sluppet afsted med at skulle godkende og autorisere - og endda tjene på - tredieparts software til iPhone og iPad.

Sikkert er det: Vi har ikke set de sidste af den slags tåbelige beslutninger. De beviser med al tydelighed at en stor del af parlementets medlemmer ikke forstår hvad de beslutter og - endnu værre - at lobbyisterne har en altafgørende magt i parlementets beslutninger.

Relaterede