Smartlog v3 » "Jeg kan undvære - ikke nøjes!" » Nulstil samfundet!
Opret egen blog | Næste blog »

"Jeg kan undvære - ikke nøjes!"

Her kan komme indlæg om alt imellem himmel og jord!

Nulstil samfundet!

3. Oct 2011 20:21, palsbo

Vi har fået en ny regering, og dermed har vi fået nulstillet landets ledelse. Det kan måske lyde negativt, men sådan er det ikke ment (selv om jeg personligt havde foretrukket en blå regering!).

Det kan opleves som en demokratiets svaghed, at vi en gang imellem nulstiller samfundets ledelse, ved at introducere helt nye ministre og folketingsmedlemmer med minimal eller ingen erfaring. Men man kan også vælge at opleve det som noget positivt.

I virkeligheden er det denne nulstilling, der gør det muligt for 'os andre' at følge med, og forholde os til politik som noget nærværende. Det hvade været betydeligt sværere, hvis vi skulle forholde os til stadigt bedre trænede palementarikere med stadigt mer sofistikerede metoder og strategier.

Skal man betragte det som videnskabsmand, så må vi indrømme, at samfundet bliver sat tilbage og at dyrkøbt erfaring og træning af de gamle ministre og parlementarikere bliver 'tabt' med den fornyede besætning.

Men politik er ikke videnskab. Det er almindelige menneskers forsøg på at få samfundet til at udvikle sig som noget vedkommende - i et tempo vi kan følge med i. Det er denne nulstilling med til at sikre.

Man kunne også frygte, at vores forhold til udlandet - EU, vores naboer og samarbejdspartere - bliver nustillet og at vi derved kommer 'bagud' i indflydelse.

Nu er det så heldigt, at den samme proces finder sted i de øvrige lande vi her taler om, og alle lande er igennem en sådan nulstilling med jævne mellemrum.

Så beklager vi os over, at udviklingen går istå, og at vi ikke komme så meget vidre - nationalt som internationalt.

Det er vel i grunden demokratiets styrke, at vi ikke bare lader specialisterne og politikerne skøjte hen over befolkningerne i deres eget tempo, men at vi en gang imelllem få sat tempoet ned med en national nulstilling - i det ene eller det andet land.

Relaterede