Smartlog v3 » "Jeg kan undvære - ikke nøjes!" » Politik kan diskuteres, men.....
Opret egen blog | Næste blog »

"Jeg kan undvære - ikke nøjes!"

Her kan komme indlæg om alt imellem himmel og jord!

Politik kan diskuteres, men.....

24. Jan 2017 12:36, palsbo

Man kan diskutere politik. Vi har alle forskellige meninger, og der er ingen grund til at tro, at den ene politik er mindre forkert end den anden. Måske er det rigtigt, at alle skal tjene det samme, måske er det rigtigt at de rige skal betale det hele. Der er ingen facitliste, og vi har hver vores mening, og behøver ikke foragte mennesker der har en anden mening. Derfor kan vi godt prøve at ’omvende’ de andre, og det gør vi så, men vi hader dem ikke.

Nu er det bare sådan, at ikke alt det vi kalder politik, er politik. Politik handler om, hvordan vi fordeler samfundets kage. Nationalisme er ikke politik – det handler om hvordan vi behandler hinanden og omverdenen. Det er et spørgsmål om mentalitet. Om vi vil være fælles om at forbedre verden, eller om vi vil isolere os og bygge mure, for at forsvare os imod dem vi tidligere har udnyttet på det groveste.

Politik er i et demokrati af natur kompromissøgende. Det er nationalismen ikke.

Nationalismen udnytter politk til at legalisere en ubehagelig mentalitet ved at kalde det politk. Vælgere og partier hopper villigt på denne løgn. Derfor kan nationalismen vokse uhindret – som den gjorde i Tyskland og Italien i 30’erne. Den ubehagelige mentalitet er en politisk handelsvare: en børnehave for en grænsebom o.s.v.

Politik kan diskuteres, og vi behøver ikke hade de der har en anden politisk opfattelse, men det er tilladt at hade dem der har en ubehagelig mentalitet. Nationalisme er en ubehagelig mentalitet, og derfor hader jeg dem der erkender sig til den.  Ikke på grund af deres politiske holdning, men fordi de misbruger politik til at fremme deres ubehagelige mentalitet.

Relaterede